In ons dagelijks leven komen we helaas vaak in aanraking met giftige stoffen. Niet alleen verzorgingsproducten bevatten schadelijke stoffen voor mens en milieu, maar ook schoonmaakmiddelen en tien jaar terug ook speelgoed voor baby’s, bevatten chemische stoffen. Gelukkig is de verkoop van speelgoed met giftige stoffen (PVC) sinds 2002 verboden. Over gifstoffen in ons voedsel de volgende video:

Vaak is het gebruik van chemische stoffen in producten onnodig en zijn er veel gezondere alternatieven. Om een gezonde levensstijl te krijgen is het belangrijk om bewust te kiezen voor bepaalde producten.

Omdat veel producten giftige stoffen bevatten, is het voor iedereen belangrijk om zelf na te denken welke spullen je het best wel en welke je het best niet kunt gebruiken. Als je bewust bezig bent met je eigen lichaam en de natuur, is het belangrijk om een product te kiezen dat dicht bij de natuur staat. Deze producten bestaan uitsluitend uit natuurlijke producten en bevatten geen chemische stoffen. Deze producten zijn verkrijgbaar bij de natuurwinkels en reformwinkels.

De levensstijl van de mens is de afgelopen jaren erg veranderd. In de tijd dat er nog geen conserveringsmiddelen bestonden, aten de mensen alles vers, ze konden immers niet anders. Vandaag de dag zie je dit nog steeds bij de Mediterrane keuken bijvoorbeeld, maar bij ons telkens minder. Tegenwoordig kan eten meerdere dagen worden bewaard en is brood zelfs nog vers na twee dagen. Dit allemaal dankzij de conserveringsmiddelen die toegevoegd worden aan het voedsel.

Helaas zijn middelen die zorgen voor een langere houdbaarheid, een lekkerdere geur of een mooiere kleur niet altijd goed voor lichaam en milieu. Het lichaam reageert anders op deze middelen dan op natuurlijke producten. Het aantal zieke en dikke mensen is nu veel groter dan honderd jaar terug en we weten hoe belangrijk een gezond gewicht is voor een leven in balans. Voedingsmiddelen hebben daar voor een heel groot deel mee te maken. De mensen worden steeds dikker en ongezonder en daar probeert de maatschappij op in te spelen.

Afslankmiddelen zijn te koop in de supermarkt en er ontstaan steeds meer en nieuwere diëten. Helaas is dit voor veel mensen niet de oplossing. Diëten is vaak moeilijk en de hunkering naar iets lekkers met veel suiker en conserveringsmiddelen blijft. We zijn immers niet anders gewend. Elke dag eten we E-nummers en veel suikers, die verwerkt zijn in het voedsel dat wij kopen in de supermarkt. Vaak, zonder dat we stil staan bij het feit dat deze voedingsmiddelen zoveel ongezonde ingrediënten bevatten. Een vloeibaar dieet zal er zeker voor zorgen dat je minder gidstoffen tot je neemt!

Daarom is het belangrijk dat mensen zelf opletten met wat zij eten. Het is niet erg om af en toe iets lekkers te eten, maar probeer bij de basis te blijven. Een appel is een appel en bevat niets meer of minder dan dat. Een snicker bevat zoveel ingrediënten dat je versteld staat hoeveel. Blijf bij de basis en gun jezelf af en toe iets lekkers en check ook deze belangrijke vragen als je op dieet wilt gaan. Om meer controle te hebben over de voeding die je binnenkrijgt kun je ook het heft in eigen handen nemen. Bak je eigen brood en zorg voor zo veel mogelijk verse en biologische producten.

Goed en eerlijk voedsel zal ook leiden to een gezond gewichtsverlies, iets dat de meesten van ons ook wel kunnen gebruiken. We moeten eigenlijk allemaal veel meer op ons gewicht letten mar ja, wat wil je met al dat lekkere eten dat dagelijks via Rungis in Paijs ons kan bereiken? Sporten en bewegen is nodig helpt bij het behouden van een optimaal gewicht maar ook gezonde voeding! Niet iedereen van ons is in de gelegenheid om bijvoorbeeld lange kayak tochten in Zweden te maken en zodoende ons gewicht op het juiste peil te houden, toch?

Om zelf vers brood te bakken heb je drie ingrediënten nodig. Brood dat je in de supermarkt en zelfs bij de bakker koopt, bevat meestal meer dan vijftien ingrediënten. Vaak zijn dit E-nummers en/of conserveringsmiddelen. Conserveringsmiddelen worden gebruikt om het brood zo lang mogelijk vers te houden.

Maar, wil jij brood dat drie dagen vers blijft als dit niet goed is voor je lichaam? Als je zelf brood bakt heb je toch geen conserveringsmiddelen nodig? Zo heb je zelf de touwtjes in handen en heb je jou gezonde levensstijl in de hand. Als je trouwens nog steeds rookt en eindelijk overweegt ermee te stoppen, klik op de link en lees dit artikel met aanbevelingen voor hulp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *