Ik ben Anne F., ervaringsdeskundig en gediplomeerd gewichtsconsulente. Ik ben, nou laten we zeggen redelijk middelbaar en heb mijn hele leven geworsteld met ernstig overgewicht. Op zeker moment hield de weegschaal stand bij 140 kilo! Het begon al in de pubertijd, ik voelde me kolossaal vergeleken met mijn leeftijdsgenoten. Als ik nu terugkijk naar foto’s uit die tijd viel het allemaal wel mee, maar door mijn constante onvrede over mijn uiterlijk ging ik steeds meer eten, afvallen, weer eten en nog meer aankomen, zo werd ik alsmaar dikker en ongelukkiger. Enkele jaren geleden besloot ik dat het genoeg was en viel drastisch af, helaas (achteraf gezien) veel te snel en de gevolgen lieten niet lang op zich wachten, het jojo-effect trad nog veel sneller in werking en mijn hele lichaam begonmankementen te vertonen.


Het was nu echt genoeg geweest!

Ik wilde gezond zijn en een gezond lichaam hebben. Ik besefte meer dan ooit tevoren dat gezondheid het belangrijkste goed is dat een mens heeft. Ik ging leren voor gewichtsconsulent, in eerste instantie om zelf te leren hoe met voeding en beweging om te gaan. Al doende werd ik steeds enthousiaster, en besloot dat ik dit graag wilde overbrengen aan andere mensen. Uit eigen ervaring weet ik hoe overgewicht je leven kan beïnvloeden, maar ik heb nu ook de instrumenten om het aan te pakken. Ik heb mezelf geholpen en weet hoe ik anderen kan helpen!


Hoe ga ik dat doen?

In de eerst plaats kijken we naar je huidige gewicht, en naar het gewicht dat je wilt bereiken. We berekenen je BMI en kijken wat voor JOU gezond is. Hierna bekijken we je voedingspatroon en maken aan de hand daarvan een dagmenu dat speciaal op JOU is afgestemd. Hierop wil ik je graag leren variaties toe te passen, zodat je na een paar weken in staat bent helemaal zelfstandig je eigen voeding samen te stellen en gezond en gevarieerd te eten. Je hoeft jezelf namelijk niet alles te ontzeggen, juist niet! Drie maaltijden en drie tussendoortjes per dag is het ideaalbeeld. Je moet alleen wel weten wat je eet. Natuurlijk kan ik ook kant-en-klare dagmenu’s voor je maken, maar je wordt veel vindingrijker als je zelf met verantwoorde voeding om kunt gaan, en leert wat de mogelijkheden zijn. Ook prettig voor jou is dat je dan niet altijd van begeleiding afhankelijk bent, maar gewoon lekker alles in eigen hand hebt, misschien heb je dan nog even een “stok achter de deur” nodig maar niet voor lang!


Dus heb je er genoeg van om ontevreden en ongelukkig over je lichaam te zijn? Wil je dat de persoon die je van binnen bent ook aan de buitenkant te zien is? Kun je wel wat hulp gebruiken, maar wil je leren zelfstandig met je nieuwe, gezonde voedingspatroon om te gaan? Ik wil en kan je helpen! Bel me voor
meer informatie of een afspraak.