Ben je al gestopt of overweeg je om te gaan stoppen? Misschien kan dit artikel je een handje helpen om toch die knoop door te hakken om voorgoed te stoppen met roken.

Waarom zal ik stoppen met roken? Misschien zeggen afbeeldingen van rokerslongen al genoeg, als je zelf al niet wist hoe slecht ‘t voor je is. Afgezien nog van de lucht die je verpest voor jezelf en de mensen om je heen met deze kankerstokjes, zijn er nog meet problemen war je rekening moet houden:

Gebitsproblemen:

De gevaren van roken voor het gebit zijn ook niet mis! Behalve een weinig aantrekkelijke aanslag en verkleuring van de tanden, veroorzaakt roken een een slechte adem. Roken kan daarbij ook serieuze tandvleesproblemen veroorzaken en in stand houden.

Rokerslongen:

Kijk maar eens naar voorbeelden van rokerslongen en gezonde longen. Dat soort plaatjes spreekt voor zich en behoeft geen verdere uitleg. Ik zal deze plaatjes hier niet tonen, maar ik neem aan dat je niet verder overtuigd hoeft te worden. Roken veroudert de huid: Er zitten stoffen in de tabaksrook die de afbraak van teer bindweefsel in je huid zullen bevorderen waardoor de huid minder elastisch wordt. Hierdoor zullen vroegtijdig plooien en rimpels in je huis ontstann.

Als je bang bent dat dit soort gezichtsaandoeningen zullen blijven, ga dan eens lekker uitwaaien op, bijvoorbeeld, Texel. De heerlijke zeelucht is goed voor je huid die toch wel langzam aan zal herstellen al kost het tijd. Als je een tijdje op het eiland verblijft, zul je vanzelf merken dat het goed is om je van de verslaving af te helpen.

Gestopt met roken? De eerste paar dagen…..

Wanneer je pas gestopt bent met roken dan zijn vaak de eerste dagen het moeilijkst. Je gedrag en discipline op deze dagen zijn vaak bepalend voor of het stoppen met roken.

Wat heel belangrijk is waarom je wilt stoppen met roken.Dat kunnen natuurlijk heel veel redenen zijn. De wil en de juiste motivatie is vaak bepalend voor het wel of niet kunnen stoppen met roken.Er mag eigenlijk geen twijfel in je zijn of anders gezegd : “je hebt er genoeg van en je bent er klaar mee”. Als jij er zo over denkt dan is de kans om te slagen vaak het hoogst. Kijk ook eens naar grote steden in Amerika zoals New York. Je ziet er bijn niemamd meer roken, ook niet meer op straat, een goede ontwikkeling!

Gestopt met roken? Tips om de eerste dagen door te komen.

De eerste dagen. Je kunt  je lusteloos, moe en geirriteerd voelen, nergens geen zin aan hebben of iets te ondernemen.Wat vaak helpt is toch je met iets bezig te houden wat je afleid. Sporten is vaak een goeie remedie of gewoon er lekker even tussen uit gaan bijvoorbeeld naar Zweden waar je je zo lekker kunt uitleven en je tabaksverslaving makkelijker kunt vergeten.

Neem anders een dag vrij of spreek iets af met iemand. Wat ook vaak helpt is een middel te nemen waardoor je wat rustiger gaat voelen. Er zijn heel wat middelen te verkrijgen bij een drogist of bij een reformzaak die je een handje kunnen helpen bij het stoppen met roken.

Goeie middelen zijn vaak natuurlijke middelen, voorbeelden zijn Sint Janskruid of valeriaan. Sint-Janskruid heeft een antidepressieve werking en werkt vaak goed op de lange termijn.Na twee dagen elke dag drie tabletten van Sint-Janskruid innemen, ga je je al merkbaar beter voelen.

Dan is er ook nog Valeriaan. Dit helpt vooral als men slecht slaapt en vooral de eerste dagen kan men vaak hier last van hebben. Vaak helpt valeriaan om wat rustiger te worden en beter in slaap te kunnen komen