Deze website informeert je over interessante reisbestemmingen, lekker en gezond eten, and gezond leven. Het zijn meestal wel actieve reisdoelen en goed eten is dan ook uiterst belangrijk. Hier geven we je enkele tips voor verantwoorde voeding zodat je goed kunt genieten van de beschreven reisbestemmingen.

Tip 1: Ontbijten is erg belangrijk voor een gezond gewicht. Het zorgt voor de nodige voedingsstoffen, brengt je energie- en bloedsuikerniveau op peil en stimuleert de darmwerking. Ook voorkomt ontbijten dat je later op de dag gemakkelijk verleid wordt door koek, snoep of snacks.

Tip 2: Sla nooit een maaltijd over! Dat heeft vaak een averechts effect omdat de verleidingen van snoep en snacks dan nog groter worden. Drink een glas water of neem 1 of 2 suikervrije kauwgommetjes.

Tip 3: Maak thuis alvast een boodschappenlijstje en houd je eraan. Zo wordt je minder snel verleid om extra dingen te kopen.

Tip 4: Vind je het moeilijk om nee te zeggen tegen een stuk taart? Zeg dat je niet hoeft omdat het vandaag je Balansdag is.

Tip 5: Neem ook eens wat rauwkost mee voor de lunch of tussendoor. Tomaatjes, plakken komkommer, worteltjes of reepjes paprika zijn gemakkelijk mee te nemen.

Tip 6: Eet op je Balansdag tijdens de lunch een sneetje brood minder dan normaal. Je kunt deze dan later op de middag als tussendoortje eten.

Tip 7: Een goede keuze op brood: cottage cheese (Hüttenkäse), magere en 20+ smeerkaas, ham, rookvlees, rosbief, fricandeau, kipfilet, casselerrib, magere rollade, 20+ en 30+ kaas, tonijn uit blik op water.

Tip 8: Een gezond eetpatroon en voldoende beweging zijn de basis voor een gezond gewicht: eet gevarieerd met niet te veel vet, suiker en alcohol. En beweeg zoveel mogelijk, maar ten minste een half uur per dag.

Tip 9: Tussendoortjes zorgen voor heel wat calorieën. Wist je dat een frikadel voor 210 calorieën zorgt? Het kost je een uur wandelen en een half uur voetballen om dat te verbruiken!

Tip 10: In de herfst is er een ruime keuze in fruit. Denk aan peren, appels, kiwi’s, mango’s, ananas, grapefruits, en mandarijnen en sinaasappels uit Spanje. Lekker voor tussendoor. Neem ook op een Balansdag 2 keer fruit.

Tip 11: Ook in kleine restjes eten zitten calorieën. Schep één
keer op, eet niet het bord van je kind leeg en laat restjes voor wat ze zijn. Ruim na het eten direct de tafel af; zo ga je je niet aan de restjes te buiten.

Tip 12: Uit eten? Alle soorten gegrilde vis zijn prima. Ook ongepaneerd vlees zorgt voor minder calorieën. Neem alleen rode sauzen en drink het liefst water, zo beperk je de schade en kan je toch eens lekker UITeten.

Tip 13: Neem naast een glas wijn of andere drank een glas water. Hierdoor drink je minder alcohol en krijg je minder calorieën binnen, of nog beter: Vermijd alcohol.

Tip 14: Let op de calorieën! Paneer met bloem in plaats van paneermeel. Bloem neemt bij het bakken minder vet op. Gebruik zoveel mogelijk vloeibare boter of olie dan gebruik je wel vetten maar meer onverzadigde; lees GOEDE vetten.

Tip 15: Meer bewegen is gezond. Je merkt direct aan je lichaam dat je conditie beter wordt. En dat is niet alles want ook je humeur, nachtrust en zelfs je stoelgang gaan erop vooruit!

Tip 16: Slaap minimaal 8 uur per etmaal, Hierdoor ga je meer vet verbranden! Ga niet te laat slapen; als je avond lang duurt verhoog je de kans op een “snackaanval”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *